2012- Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-1 ile İlgili Açıklama (20.02.2014)

BASIN AÇIKLAMASI

 (20 Şubat 2014)

2012- Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-1 ile İlgili Açıklama

 

Bugün bazı medya organlarında yer alan haber ya da yorumlar hakkında açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

6 Mayıs 2012 tarihinde Başkanlığımız tarafından yapılan Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-1 (2012-Adli Yargı-Avukat-1) sonuçlarının  ilgili kuruma iletilmesinden sonra ortaya atılan iddialar ÖSYM tarafından oluşturulan bir inceleme komisyonu tarafından son derece titiz ve detaylı olarak incelenmiştir. Bu komisyonun çalışmaları süresince Adalet Bakanlığı tarafından, kazanan adayların mülakatına devam edilmiş fakat sonuçları açıklanmamıştır. Hak ve adalet olgusundan asla taviz vermeyen ÖSYM Yönetim Kurulu hazırlanan rapora dayanarak bu sınavı iptal etmiştir.  Ancak, ÖSYM’nin iptal kararı yargıya taşınmış ve Ankara İdare Mahkemeleri tarafından bu işlem için yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. ÖSYM için geçerli olmayan bu sınav sonuçları, mahkeme kararının yerine getirilmesini teminen geçerli kabul edilmek durumunda kalınmıştır. 

Diğer taraftan ayrı bir incelemede 23 Ekim 2011 tarihinde yapılan Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavına girip de başarısız olan, sonrasında iptal edilen 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan sınava girip başarılı olan ancak bu tarihten sonra yapılan 13 Ekim 2012 tarihinde yapılan sınava da girip yine başarısız puanlar alan, durumu şüpheli görülen 10 aday hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur.  Fakat bu başvurumuz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görülmekte olan 6 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavına yönelik  soruşturma dosyası ile birleştirilmek suretiyle şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Dolayısıyla medyada yer alan “şüpheli olarak şikayet ettiği adaylar yerine başka isimlerin Savcılığa bildirildiği” iddiaları kabul edilemez. Basında yer alan bu hususlara ilişkin yanıltıcı bilgiler gerçek dışıdır.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması