2013-STS Eğitim Bilimleri: Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Eğitim Bilimleri Sınavına Başvurular (16.04.2013)

BASIN DUYURUSU
(16 Nisan 2013)

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında
Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin
Eğitim Bilimleri Sınavına Başvurular*

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca,  Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir

Sınav, 6 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvurular 25 Nisan-3 Mayıs 2013tarihleri arasında olacaktır.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, bu sınava ait Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı yapılmayacaktır. Kılavuzlarda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

*YÖK Başkanlığı Denklik Birimine denklik işlemleri için başvurusunu yapmayan veya sınava girebileceğine dair YÖK kararı bulunmayan adaylar sınava başvuru yapamazlar. Bu durumdaki adaylardan, başvuru yaparak sınava girenlerin, sınavdan yüksek puan almış olsalar bile sınav sonuçları geçersiz sayılır. Bu durumdaki adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından denklik belgesi düzenlenmez. Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için 25 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında internet aracılığıyla veya posta yoluyla KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına başvuran adayların, 6-15 Mayıs 2013 tarihleri arasında başvuru işlemleri yapılacak 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (2013-KPSS) A Grubu-Öğretmenlik Sınavına başvuruları sistem tarafından engellenecektir. Bu adaylar posta yoluyla da 2013-KPSS A Grubu-Öğretmenlik Sınavına başvuramazlar. Başvuru yapsalar bile başvuruları geçersiz sayılır.




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması