ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(30 Temmuz 2012)

2012-ÖSYS Tercih İşlemleri

23 Temmuz 2012 tarihinde başlayan 2012-ÖSYS tercih işlemleri, 3 Ağustos 2012 tarihinde sona erecektir. 

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezlerini kullanmaları önerilmektedir. Tercih gönderme süresi uzatılmayacaktır. Bu nedenle adayların, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir Başvuru Merkezine gitmeleri; tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise “Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.

Tercih işlemini bir Başvuru Merkezinden yapacak adayların, tercih bildirim işleminin son günü olan 3 Ağustos 2012 tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak bu tarihten önce tercih işlemini tamamlamaları yararlarına olacaktır.

Tercih işlemlerini tamamlayan tüm adayların tercih bilgilerini, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri ve yerleştirme işleminin diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan tercih kayıt bilgilerinin bir dökümünü alarak saklamaları önemle hatırlatılır.
2012-ÖSYS adaylarına duyurulur.

                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI      

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması