ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU
(2 Ocak 2012)

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) : Başvurular

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri 3 Ocak 2012 tarihinde başlayacak ve 13 Ocak 2012 tarihinde sona erecektir. 

2012-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Sınava başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Başvuru/sınav ücreti kılavuzda belirtilen bankalara yatırılacaktır. Adayların başvuru için Başvuru Merkezlerine gitmeden önce ücreti yatırmış olmaları gerekmektedir. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de bu kural geçerlidir. 

Adayların Başvuru Merkezine giderken; T.C. Kimlik Numarası ve güncel bir fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanında güncel bir fotoğrafı ve/veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan adaylar ile süresi geçerli pasaportları bulunmayan adayların Başvuru Merkezlerine gitmeden önce ilgili kurumlardan bu bilgilerini tamamlatmış olmaları gerekmektedir.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır.

ÖSYS ile ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişiklikler ÖSYM’nin İnternet sayfasındankamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle ilgililerin ÖSYM’nin İnternet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ve Aday Başvuru Formu
2012-ÖSYS Başvuru Merkezleri
2012-ÖSYS Ortaöğretim Kurumları Kitapçığı

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu (Görme Özürlü Adaylar İçin)
2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu (İşitme Özürlü Adaylar İçin)




SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması