ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(26 Nisan 2013)

2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (2013-LYS) : Başvurular

2013 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2013-LYS) başvurular, 22 Nisan 2013 tarihinde başlamıştır. Başvurular 29 Nisan 2013 tarihinde sona erecektir.  LYS başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilmektedir.   29 Nisan 2013 tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak adayların bu tarihten önce başvurularını tamamlamaları yararlarına olacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri adayların hafta sonu başvuru yapabilmelerini sağlamak amacıyla, 27-28 Nisan 2013 Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 9.00-17.00 arası açık tutulacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresleri ve telefon numaraları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer almaktadır.

Başvuru işleminden önce sınav ücretinin yatırılmış olması gerekmektedir. Sınav ücreti, kılavuzda belirtilen bankalar ile birlikte tüm PTT işyerlerinden veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilmektedir. Sınav ücretini yatırmış olmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemler, sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvurunun bir başvuru merkezinden veya bireysel olarak İnternet aracılığıyla tamamlanmış olması gerekmektedir.

Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre içinde, başvuru bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile mutlaka kontrol etmelidir. 

Başvuru Merkezi olarak görev yapacak tüm birimler; Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ile Sınav Koordinatörlükleri, adayların kısa sürede ve sorunsuz olarak başvuru yapmalarını sağlayacak tüm önlemleri alacaklardır.

2013-LYS adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması