Kamuoyu Açıklaması (31.07.2015)

KAMUOYU AÇIKLAMASI
(31 Temmuz 2015) 

1)   31 Temmuz 2015 tarihinde ulusal bir gazetede yer alan “KPSS'de 7 bin adayın net sayısı sisteme yanlış girilmiş başlıklı haberde KPSS’de 7 bin adayın doğru cevaplarının sisteme yanlış girildiği iddia edilmiş olup haber tümüyle gerçek dışıdır. Gazete, bu durumu, doğrudan adaylar tarafından ileri sürülmüş gibi göstermiş ve bazı adayların isimlerine de yer vermiştir.

Haberde adı geçen iki aday ve aynı gerekçeyle kurumumuza resmi dilekçe ile başvuru yapmış olan adayların bugün itibarıyla 400’ünün sınav sonuçları, sınavda kullandıkları kitapçıklarla birlikte detaylı bir şekilde incelenmiş ve hiç birinde herhangi bir maddi hata tespit edilmemiştir. Sınav sorularına itiraz eden veya edecek olan tüm adayların sonuçları da titizlikle incelenecektir.

2)   Benzer şekilde, aynı tarihte başka bir ulusal gazetede  “Sınavlardaki yanlış sorulara yapılan itiraz ÖSYM’yi zengin ediyor” başlığıyla verilen haberde; 2014 yılındaki sınavlarla ilgili Başkanlığımıza 200 bin itirazın yapıldığı, soru başına 20 TL işlem ücreti alındığı ve böylece ÖSYM’nin haksız kazanç sağladığı iddiasına yer verilmiştir.

Gerçekte ise 2014 yılındaki itiraz sayısı toplam 10.736 adettir.

Basın etik kuralları hiçe sayılarak, kurgulama yoluyla kamuoyu nezdinde kurumumuz hakkında güvensizlik oluşturmaya yönelik bu tür haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                             

 

                      

 

 

 

 




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması