2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınavı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Kapsamında Soru Kitapçıkları, Cevap Kâğıtları ve Cevap Anahtarlarının Adayların İncelenmesine Sunulması (12.02.2015)

Duyuru
(12 Şubat 2015)

2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınavı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Kapsamında Soru Kitapçıkları, Cevap Kâğıtları ve Cevap Anahtarlarının Adayların İncelenmesine Sunulması

Anayasa Mahkemesinin 4 Nisan 2014 tarihli ve 2013/114E. 2014/22 K. Sayılı 12.7.2013 günlü, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un; 33. maddesiyle, 4982 sayılı Kanun’un 2. maddesine eklenen “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar bu Kanun kapsamı dışındadır” şeklindeki fıkranın Anayasa’ya aykırı olduğu ve iptali, kararın Resmi Gazete’de yayımlanacağı güne kadar yürürlüğünün durdurulması” kararına istinaden Ankara 9. İdare Mahkemesinin 2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınav Sorularına ilişkin vermiş olduğu karar doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile 6114 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi ikinci fıkrasının tanımış olduğu “sorular ve cevapların, yapılan sınav sona erdikten sonra Yönetim Kurulu kararına istinaden açıklanabileceği” yetkisi kapsamında olmak üzere; sınavlarda sorulan soruların ve cevapların İnternet sitemizden yayımlanmaması uygulamasına devam edilmekle birlikte Anayasa Mahkemesinin ve buna bağlı Ankara 9. İdare Mahkemesinin kararları gereği 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 10. maddesi 2. fıkrası (a) bendi çerçevesinde 2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi sınavına girmiş olan adayların başvuru yapmaları halinde kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kağıdı ve cevap anahtarı ile birlikte incelemesine sunulacaktır. Bu uygulama, diğer tüm sınavlar için de devam ettirilecektir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelli veya bedelsiz olarak süreli veya süresiz hiçbir basın yayın kuruluş veya organına telif hakkı devri yapılmayacak ve başka bir yolla da yayımlanmasına izin verilmeyecektir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması