BASIN AÇIKLAMASI (27.02.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
(27 Şubat 2014)


26 ve 27 Şubat 2014 tarihli basın ve yayın organlarında “Cemaat abisinden sınav itirafı” başlıklı “2013 yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı’nda, soruların bir gün öncesinde “bazı öğrencilere dağıtıldığı iddiası ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu” ifadeleriyle yer bulan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki duyuruyu yapma zorunluluğu doğmuştur.

Başkanlığımız tarafından düzenlenen tüm sınavlarda en yüksek düzeyde güvenlik önlemleri titizlikle uygulanmakta, en küçük olumsuzluk ve güvenlik açığı ile karşılaşılmaması için her türlü teknolojik olanak kullanılmakta ve önceden belirlenmiş ilke ve kurallar kapsamında azami dikkat gösterilmektedir. Bu haberin medyada yer alması ile hemen bir inceleme başlatılmış olup;

  • Öncelikli olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından söz konusu başvuru ile ilgili resmi bilgi  ve belgeler talep edilmiştir.
  • Söz konusu sınav ile ilgili olarak tüm Türkiye’de ve  özellikle Kayseri’de daha önceki yıllarda yapılan sınavlar ile bir karşılaştırma yapılmış, ilgili test ortalamaları ve başarı sıralamaları incelendiğinde herhangi bir olağan dışı durum tespit edilmemiştir.

Söz konusu  iddia ile ilgili Başkanlığımız tarafından başlatılan inceleme devam etmekte  olup  her türlü başvuru ve talepler titizlikle değerlendirilmektedir.

Toplumsal huzur ve barışın zarar görmemesi için  bu tür iddiaların titizlikle değerledirilmesi,  medya kuruluşlarımızın edindikleri her türlü bilgi ve belgeyi öncelikle kurumumuz ile paylaşmasının önemli olduğunu bir kez daha hatırlatırız. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması