2009-YLSY: Başvurular (10.09.2009)


2009-Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY): Başvurular

(10.09.2009)

 

2009 yılında 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için hazırlanan 2009-YLSY Kılavuzu,  ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden 24 Eylül 2009 tarihinden itibaren yayımlanacaktır.  Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere YLSY’ye başvuracak adaylar, başvurularını 24 Eylül - 02 Ekim 2009 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. Adayların, yerleştirme işlemine alınabilmeleri için, yerleştirme ücretini ilgili banka şubesine yatırmış, başvuru ve tercih işlemlerini elektronik ortamda yapmış olmaları gerekmektedir.

 

                                                                                                                           ÖSYM BAŞKANLIĞI     




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması