Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği Uyarınca Yapılacak Olan Seviye Tespit Sınavı (STS) 1.Aşama: Başvurular (27.01.2012)

BASIN DUYURUSU
(27 Ocak 2012)

Yurtdışı  Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği  Uyarınca Yapılacak Olan
Seviye Tespit Sınavı  (STS) 1.Aşama : Başvurular

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

STS’ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar başvurabilir. 

2012-STS’de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar: Beden Eğitimi ve Spor, Biyoloji, Diş Hekimliği, Fizik, Hukuk, İktisat, İletişim, İşletme, Kamu Yönetimi, Kimya, Matematik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Mühendislik, Mimarlık, Tarih, Uluslararası İlişkiler, Veterinerlik ve Diğer...

2012-STS’de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar: Öğretmenlik Meslek Bilgisi ve Tıp.

YÖK tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 30 Ocak–10 Şubat 2012 tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 19-28 Mart 2012 tarihleri arasındadır. 

ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 30 Ocak–8 Şubat 2012  tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 2-11 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. 

STS'ye başvuracak adaylar; 2012-STS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ile YÖK’ün http://www.yok.gov.tr İnternet adresinden başvuru tarihleri içerisinde ulaşabilirler.  Kılavuz basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1. Aşaması 11 Mart 2012 tarihinde, 2. Aşaması 27 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. YÖK tarafından yapılacak sınavların 1. ve 2. Aşamasına ait tarih ve sınav yeri bilgileri STS Kılavuzunda belirtilmiştir.

Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2012-STS Kılavuzundan edinilebilir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması