Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme İşlemleri

DUYURU
(21 Ekim 2013)

2013 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri: Başvurular

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme (Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç.) ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen başarısız olan öğrencilerin, başvurmaları halinde hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa, başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri Merkezimizce yapılacaktır.

Başvurular, 23-30 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formunu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde edinecekler, doldurdukları Aday Başvuru Formunu kendi Üniversitelerine onaylatacaklardır. Başvuru Kılavuzunda belirtilen bankalara 10,00 TL yerleştirme ücreti yatıracaklar, yerleştirme ücreti yatırdıklarını gösterir banka dekontu ve onaylanmış Aday Başvuru Formu ile birlikte bir Başvuru Merkezine giderek elektronik olarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır. Yerleştirme ücreti Başvuru Merkezine gidilmeden önce banka şubesine yatırılmış olmalıdır. İlgili Üniversite tarafından onaylanmayan formlar Başvuru Merkezleri tarafından kesinlikle işleme alınmayacaktır. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecek, bilgiler doğru ise işlemi tamamlayacaktır. Aday Başvuru Formları Başvuru Merkezlerine teslim edilecek ve Başvuru Merkezince ÖSYM’ye gönderilecektir. Elektronik olarak Başvuru merkezi aracılığıyla yapılmayan başvurular işleme alınmayacaktır. Adaylar başvuru merkezine Başvuru Hizmeti Ücreti olarak 3,00 TL ücret ödeyeceklerdir. Başvurular 30 Ekim 2013 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir. Kılavuzda, başvuru ve değerlendirme işlemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 





ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması