BASIN AÇIKLAMASI (30.12.2011)

BASIN AÇIKLAMASI
(30 Aralık 2011)

Bazı basın yayın organlarında yer alan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) ait yerleştirme işlemlerinde alan ve dal kontrolü yapılmamasına yönelik haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Merkezimiz tarafından, KPSS 2010/2 yerleştirme işlemine kadar tüm mezuniyet düzeylerinde mezun olunan alan kontrolü yapılarak yerleştirme işlemi yapılmıştır. KPSS 2010/2 yerleştirme işleminde Devlet Personel Başkanlığınca Nitelik Kod Kılavuzuna, ortaöğretim düzeyi için mevcut mezuniyet alanlarının dışında söz konusu alanların alt dalları da eklenmiştir. Ortaöğretim düzeyi mezunlarının, mezun oldukları alan bilgisi bulunmakla beraber, diplomalarında dal bilgisi yazılı olmayan adaylar da bulunmaktadır. Mevcut durumda ortaöğretim düzeyinde alan kontrolünün yapılması, adayların öğrenim koşullarını karşıladıkları halde tercih ettikleri kadro/pozisyonlara yerleştirilememesine ve böylecenitelik kodlarına aykırı bir işlem yapılmasına neden olacağından, KPSS 2010/2 yerleştirme işlemleri ve sonrasında, mezun olunan alan/dal ile kadro/pozisyon için aranan öğrenim koşulu kontrolü yapılamamıştır.

Ortaöğretim düzeyindeki kadrolar için mezun olunan alan kontrolünün yapılabilmesine olanak sağlayacak şekilde nitelik kodlarının yeniden düzenlenmesi konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile Merkezimiz tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması