TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

Başvurma Belgesinin bu kısmında ayrılan yerlere T.C. Kimlik Numarası ile istenen diğer bilgiler büyük harflerle, okunaklı bir şekilde yazılacak ve ilgili seçenek işaretlenecektir. Kimlikle ilgili bilgiler yazılırken nüfus cüzdanındaki kayıtlara uyulacaktır.
    Kayıt Kartına yapıştırılacak fotoğrafla ilgili olarak aşağıdaki noktaların göz önünde tutulması gerekir:
       a) Son altı ay içinde, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş net bir fotoğraf olmalıdır. Sınav günü bu fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi tanınmada önemli rol oynayacak görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamasına dikkat edilmelidir. Salon Başkanı fotoğrafınızdan yararlanarak kimliğinizi belirlemekte güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabilir.
       b) Numaralı bile olsa camları renkli gözlükle çekilmiş fotoğraf kesinlikle kullanılmamalıdır. Gözlük camı renkli ise gözlüksüz resim çektirilmelidir.
       c) Fotoğraf mümkünse bir katı sıyrılarak inceltilmeli, yapıştırılacak alandaki çerçeve büyüklüğünde kesilmeli, kaliteli bir yapıştırıcı kullanılarak iyi ve temiz bir şekilde yapıştırılmalıdır. Yapıştırıcı fotoğrafın dışına taşmamalıdır.
Kayıt kartına başı örtülü, yukarıdaki niteliklere uymayan fotoğraf yapıştıran adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
   Fotoğraflar bilgisayar ortamına aktarılacağından, fotokopi ve benzeri yollarla çoğaltılmış fotoğraf kullanılmamalı, çok koyu ve arkadan ışık verilerek çekilen fotoğraflardan kaçınılmalı; renkli fotoğraflarda arka zeminin koyu renk özellikle siyah ve kırmızı olmamasına, mümkünse fon renginin beyaz veya sarı olmasına dikkat edilmelidir. Fotoğraflar yapıştırıldıktan sonra düşmemesi için fotoğrafı alt kısmından (yüzü kapatmayacak biçimde) şeffaf selobant ile bantlayarak önlem alınmalı, olasılık az bile olsa herhangi bir nedenden dolayı fotoğrafın düşmesi halinde tanınmayı sağlamak için yapıştırılmadan önce fotoğrafın arka yüzüne T.C. Kimlik Numarası, ad ve soyadı fotoğraf zedelenmeden yazılmalıdır.
Kayıt Kartında, soyadlarında evlenme vb. nedenlerle değişiklik olanların önceki soyadlarını da belirtmeleri, özellikle yabancı dilden muaf olan adayların işlemleri için önemlidir.
   Kayıt Kartında ayrılan yere doldurulduğu günün tarihi yazılacak ve imzalanacaktır. Başvurma Belgesinin geçerli sayılabilmesi için, belgenin ilgili aday tarafından imzalanmış olması şarttır. Buraya atılacak imzanın her zaman kullanılan ve değişmeyen nitelikteki imza olmasına dikkat edilmelidir. İmzalanmamış belgeler işleme konmayacaktır.
   Kayıt Kartının arka yüzünde sürekli adresin yazılması için bir yer ayrılmıştır. Aday Bilgi Formunun arka yüzüne yazılmış olan adresin adaylarca, buraya da okunaklı bir şekilde yazılması gerekir.
   Aday Bilgi Formu ve Kayıt Kartına yazılan bilgilerin birbirinin aynı olmasına, bunlar arasında tutarsızlık bulunmamasına dikkat edilmelidir.
   Yabancı uyruklu ve KKTC uyruklu adaylar, Kayıt Kartındaki"T.C. Kimlik Numarası", "Askerlik Durumu", "Yerli Askerlik Şubesi", "SB Sicil No." ve "Görevli Olduğu Yer" alanlarını boş bırakacaklardır.