TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı


BASIN DUYURUSU

(27 Ocak 2011)

2010-TUS Sonbahar Dönemi Bilim Sınavı

Cevap Kâğıtlarının Elektronik Ortama Aktarılması

ÖSYM’nin uyguladığı her sınav sonrasında, sınav evrakı merkezimize eriştiğinde, herhangi bir değerlendirme yapılmadan, bir komisyon gözetiminde adayların cevap kâğıtlarının elektronik görüntüleri alınmaktadır. Bu uygulamanın amacı, cevap kâğıtlarının elektronik olarak saklanması ve gerektiğinde cevap kâğıtlarına hızlı ve kolay erişimi sağlamaktır.

ÖSYM, teknolojik olanakları kullanarak saklanmış olan cevap kâğıtlarına adayların da erişimini sağlayan ortamı geliştirmiş ve hizmete sunmuştur.

Bu kapsamda, ilk olarak,  12 Aralık 2010 tarihinde yapılan TUS Bilim Sınavına ait cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla erişime açılmıştır.

Sınava giren adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin  http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.

Bu uygulama, sadece ilgili adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

ÖSYM’nin bundan sonra gerçekleştireceği sınavlarda da bu uygulamaya devam edilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

                                                                                              ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması