KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

Yeni Sayfa 1

2008-KPSS SINAVLARI İLE İLGİLİ DUYURU

(20/04/2010)

2008-KPSS Lisans ve 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı ile ilgili açılan davada,      2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzunun 2.1. Başvurma Koşulları bölümünde yer alan düzenlemelere ilişkin  Danıştay Onikinci Dairesince alınan 20/01/2010 tarih, 2008/5409 Es., 2010/121 K. sayılı kararda,

 “…dava konusu edilen Kılavuzda, adayların mezun durumunda bulundukları eğitim düzeyinin alt düzeyinde sınava girmelerini engelleyen hükümlerinin eşitler arasında yarışın sağlanması amacıyla düzenlendiği ve hukuka uygun olduğu tartışmasızdır. Ayrıca bu duruma uymayanların sınava girmeleri halinde sınav sonucu ile elde ettikleri haklarından yararlandırılmamaları doğal ve gereklidir.

Açıklanan nedenlerle; 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzunda yer alan          “2008-KPSS Lisans’a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS Lisans başvuruları iptal edilir, lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz.” şeklindeki düzenlemenin iptaline, düzenlemenin diğer hükümlerinin iptali istemi yönünden davanın reddine” hükümleri yer almaktadır.

Belirtilen yargı kararı gereğince ilgili Kılavuzun yukarıda belirtilen maddesine göre;

2008-Ortaöğretim/Önlisans Sınavına da başvurduğundan 2008-KPSS Lisans Sınav Sonuçları geçersiz sayılan adayların bu sınav sonuçları geçerli sayılmış, aynı adayların 2008-KPSS Önlisans/Ortaöğretim Sınav Sonuçları ise geçersiz sayılmıştır.

Buna göre, 2008-KPSS Lisans sınav sonuçları geçerli sayılan adayların, söz konusu sınavların geçerlik süresi içerisinde yapılacak yerleştirme işlemlerinde, 2008-KPSS Lisans düzeyinde hesaplanan puanları esas alınacaktır.

Söz konusu değişikliklerin sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden öğrenilebilir.   

İlgililere duyurulur.                   



                                                                                              ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması