KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN DUYURUSU
(19 Eylül 2012)

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans:
Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

Ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah olmak üzere iki oturumda yapılacak olan 2012-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans Sınavına katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğrafı veya soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı Nüfus Müdürlükleri 23 Eylül 2012 Pazar günü saat 07.00 - 09.40 arası açık tutulacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası fotoğrafı veya soğuk damga bulunmayan 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Nüfus müdürlüklerince ilgili adaya aşağıdaki durumlarda nüfus cüzdanı tanzim edilecektir:

  1. Açık olan ilçe nüfus müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.
  2. Nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edemeyen ancak fotoğraflı başka bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutması halinde nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.
  3. Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenler veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2012- KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus cüzdanı talep eden aday ile Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması halinde belgenin dökümü ilgilinin dosyasında saklanacak ve nüfus cüzdanı ilgiliye tanzim edilecektir. Adayın yanında, üzerinde T.C. Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmî onay olan özel bir kimlik belgesinin olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.

Adayların, Nüfus Müdürlüklerinden nüfus cüzdanlarını edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlükleri tarafından adaylara verilecek “Nüfus Kayıt Örneği” belgesi sınavda geçerli olmayacaktır. Nüfus Kayıt Örneği ile sınava gelen adaylar sınava alınmayacak, sınava alınsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır.

2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans adaylarına duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

23.09.2012 Pazar günü saat 07.00 – 10.15 arası görev yapacak Nüfus Müdürlükleri

(Bu duyuru, 20 Eylül 2012 tarihinde güncellenmiştir.)

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması