DUYURU/ANNOUNCEMENT
(17 Ocak 2023
/17 January 2023)

2023-TR-YÖS Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı/Access to documents for entry to the 2023 TR-YÖS exam has been opened

29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’na (2023-TR-YÖS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır./The assignment of candidates applying for Exam for Foreign Students for Higher Education in Türkiye (2023-TR-YÖS), which will be administered on January 29, 2023 has been completed.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr adresinden 17 Ocak 2023 tarihinde saat 10:30'dan itibaren T.C. kimlik/Y.U./TR-YÖS numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir./Candidates will be able to obtain the Exam Entrance Document, which shows the location where they will take the exam, from ÖSYM's https://tryos.osym.gov.tr address with their TR/FR/TR-YÖS numbers and candidate passwords starting at 10:30 pm on 17 January 2023.

DİKKAT! / ATTENTION!

29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-TR-YÖS için adaylar, Sınava Giriş Belgelerinde belirtilen saatten sonra sınav binalarına alınmayacaktır. /Candidates for the 2023-TR-YÖS Exam, which will take place on January 29, 2023, will not be allowed to enter the exam buildings after the time stated on their Exam Entrance Documents.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. /Respectfully announced to candidates and the public.

ÖSYM BAŞKANLIĞI/ÖSYM PRESIDENCY

Temel Kurallar/Basic Rules





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması