DUYURU/ANNOUNCEMENT

(07 Aralık 2022)/(December 7, 2022)

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS): Örnek Sorular/2023 Exam For Foreign Students For Higher Education in Türkiye (TR-YÖS): Sample Items

Başkanlığımızca, 29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacak 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavına (TR-YÖS) girecek adayları bilgilendirmek amacıyla sınavda yer alacak sorulara ilişkin örnek sorular hazırlanmıştır. Örnek sorulara aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir./For the candidates who will take  2023 Exam For Foreign Students for Higher Education in Türkiye (TR-YÖS), which will be administered by ÖSYM on January 29, 2023, sample items have been generated to inform them about the items that will be involved in the exam. Please refer to the following link to access the sample items.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur./Respectfully announced to candidates and the public.

ÖSYM BAŞKANLIĞI/ÖSYM PRESIDENCY

Örnek Sorular/Sample Items





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması