ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

18.11.2004

2005 Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) Başvurma İşlemleri

2005-2006 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme esaslarını belirleyen 2005 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Kılavuzunun basımı, dağıtımı ve uygulanması, Yükseköğretim Genel Kurulunun 08.10.2004 tarih ve 2004.11.415 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. Bu karara göre, 2005 Öğrenci Seçme Sınavına (Sınavsız Geçiş dahil) başvurular 22 Kasım 2004 tarihinde başlayacak ve 6 Aralık 2004 günü saat 17.30'da sona erecektir. 2005-ÖSS'ye başvurma işlemlerine ilişkin bazı bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

1. 2005-ÖSS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) başvurmak isteyen adaylardan lise ve dengi okulların son sınıf düzeyinde olanlar kendi okul müdürlüklerinden, mezun durumda olanlar ise istedikleri okul müdürlüklerinden veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 4 000 000 TL karşılığında 22 Aralık 2004 tarihinden itibaren 2005-ÖSS Kılavuzu ve Başvurma Belgesini alacaklardır. Lise ve dengi okulların son sınıf düzeyinde olanlar, kılavuzdaki kurallara uygun olarak doldurdukları Başvurma Belgesi ile 40 000 000 TL olan sınav ücretini bankaya yatırdıklarını gösteren Banka Dekontunu (sadece Sınavsız Geçişe başvuranlar 6 000 000 TL olan başvuru ücretini) kendi okul müdürlüklerine, mezun adaylar ise Başvurma Belgesini aldıkları okul müdürlüklerine veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine onaylatarak teslim edeceklerdir.

2. 2005-ÖSS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) ilişkin başvurma, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kayıt ile ilgili tüm kurallar ve işlemler 2005-ÖSS Kılavuzunda yer almaktadır.

3. Başvurma Belgelerine T.C. Kimlik Numaraları yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

4. 2005-ÖSS 19 Haziran 2005 tarihinde ve 2005-ÖSS Yabancı Dil Sınavı (YDS) 26 Haziran 2005 tarihinde yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                                                                                                                                  Prof. Dr. A.Ünal YARIMAĞAN

                                                                                                                                                                                        Başkan