YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı

BASIN DUYURUSU
(26 Ekim 2017)

Adayların ve Kamuoyunun Dikkatine!

ÖSYM, yaptığı sınavlara normal başvuru tarihleri içinde başvuru yapamayıp geç başvuru tarihlerinde başvuru yapan adayların sınavlara sadece Ankara ilinde girme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Adaylar geç başvuru yaptıkları gün, istedikleri sınav merkezini tercih edebilecekler ve böylece istedikleri sınav merkezinde sınava girebilecekler.

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)’nda adayların taleplerini dikkate alan ÖSYM, “e-YDS’ye giren adaylar, girmiş oldukları sınav tarihinden itibaren üç (3) ay süresince yeniden sınava başvuramazlar.” Kısıtlamasını iptal etti. Böylece, adaylar istedikleri e-YDS sınavına herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın başvuru yapabilecekler.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI






SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması