ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(19 Ağustos 2016)

2016 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri:
Tercihlerin Alınması

2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun 10.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular 19- 25 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemi, 25 Ağustos 2016  tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar en fazla 8 tercih yapabileceklerdir.Engelli Adaylar, Tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor ÖğretmenliğiProgramlarını  tercih edemeyeceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Tercih bildirimini tamamlayan adayların“Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı.”uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

 2016-ÖSYS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar İçin Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması