2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS): Diploma Notu İşlemleri ile İlgili Duyuru

 

2008-ÖSYS DİPLOMA NOTU İŞLEMLERİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapması nedeni ile 2008-ÖSYS Diploma Notu Toplama işlemleri için belirlenen yeni tarihler aşağıdadır.

  • 2008-ÖSS adaylarının ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notlarının toplama işlemleri başlama tarihi 16 Haziran 2008’dir.

  • Okullara bilgi girişi açılması, okulların bilgi girişi işlemlerini tamamlamaları ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine listelerini teslim etmeleri 16-30 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.

  • Bilgilerin adaylara internetten yayınlaması 1 Temmuz 2008’den itibarendir.

  • Adayların bilgilerini kontrol etmesi için listelerin okullara asılması ve bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için ek güncelleme tarihleri 1-3 Temmuz 2008’dir.

  • İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir nüshasını Merkezimize ulaştırmaları 7 Temmuz 2008 tarihine kadardır.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okullar, işlemlerini http://okul.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.Kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenebilirler.

Bir sorun ile karşılaştığınızda bize ulaşabileceğiniz numara 298 80 80 (Sistem Destek Merkezi)dir.




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması