2014-TUS ve 2014-STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi: 3. Yerleştirmeye İlişkin Yapılacak İşlemler ve Yeni Değerlendirme Sonuçları (31.12.2015)

BASIN DUYURUSU
(31 Aralık 2015)

2014-TUS ve 2014-STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi: 
3. Yerleştirmeye İlişkin Yapılacak İşlemler ve Yeni Değerlendirme Sonuçları

Ankara 9. İdare Mahkemesince alınan kararların uygulanmasını teminen 2014-TUS Sonbahar Dönemi sınavının Temel Soru Kitapçığı Temel Bilimler Testinde yer alan 31 ve 77. soruların bu sınav ile eş zamanlı uygulanan 2014-STS Tıp Doktorluğu SonbaharDönemi sınavında da yer aldığı göz önünde bulundurularak ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adayların cevap kâğıtları yeniden değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonrası oluşan sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.   

Yeni oluşan sınav sonuçlarına göre adaylardan tercihleri alınarak 2014-TUS Sonbahar Dönemi 3. Yerleştirme işlemi yapılacaktır. 2014 STS Tıp Doktorluğu Alanında denklik alabilecek adayların listesi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilecektir. 2014-TUS Sonbahar Dönemi 3. Yerleştirmeye ilişkin temel ilke ve kurallara aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.”

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014-TUS Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları
2014-STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları
 
2014-TUS Sonbahar Dönemi - 3. Yerleştirme: Temel İlke ve Kurallar
2014-TUS Sonbahar Dönemi Tercih Kılavuzu




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması