ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

T.C.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı

 

BASIN DUYURUSU

(14 Ekim 2009)

 

2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Sonuçları

1. 2009-ÖSYS genel yerleştirme sırasında açık kalan, kaydolmama nedeniyle boş kalan ve genel yerleştirme sonrası yeni açılan yükseköğretim programları kontenjanlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleşen aday sayıları ekte sunulmuştur.

2. 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye  167 363 aday başvurmuştur.

3. 2009-ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarını adaylar 14.10.2009 günü saat 14.00’den itibaren  https://sonuc.osym.gov.tr adresli internet sayfamızdan öğrenebileceklerdir.

4. Bir yükseköğretim programına yerleşen adayların bilgileri yerleştirildikleri üniversitelere gönderilecektir. Örgün yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar 19-21  Ekim 2009 tarihlerinde ilgili üniversitelere başvurarak kayıt yaptırabileceklerdir. Açıköğretim programlarına yerleştirilen adaylara ise ilgili üniversite tarafından kayıt tarihleri ve kayıt yerleri daha sonra bildirilecektir.

Basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

 

Ek:Yerleşen Aday Sayılarına İlişkin Özet Bilgiler

 

Prof.Dr. A.Ünal YARIMAĞAN

Başkan

 

 

                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması