ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

                                              

DUYURU

(3 Ağustos 2011)

2011-ÖSYS Tercih İşlemleri:

Tercih Yapmak İsteyen Adayların Dikkatine

25 Temmuz 2011 tarihinde başlayan tercih başvurularında bugüne kadar, 443.050 aday internet üzerinden, 154.644 aday da başvuru merkezleri aracılığıyla başvurusunu gerçekleştirmiş olup toplam 597.694 aday tercih işlemini tamamlamıştır.

Tercih süresi; başvuru merkezi aracılığıyla tercih yapacak adaylar için 5 Ağustos 2011 günü mesai bitiminde, bireysel olarak internet üzerinden tercih yapacak adaylar için ise 5 Ağustos 2011 günü saat 23.59’da sona erecektir. Bu sürenin uzatılması söz konusu olmayacaktır. Tercih süresinin son günü başvuru merkezlerinde ve sistemde oluşacak yoğunluğu göz önüne alarak, adayların tercihlerini en kısa sürede tamamlamaları önemle hatırlatılır. 

Başkanlığımız, 2011-LYS sonuçlarının açıklandığı 21 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar adaylardan alınan itiraz dilekçelerini de incelemiş ve adayların sonuçlarını etkileyen herhangi bir husus tespit etmemiştir. Adayların itiraz dilekçelerine cevap verilmeye başlanmış olup adaylar en kısa zamanda Aday İşlemleri Sistemi (http://ais.osym.gov.tr) üzerinden yanıt alabileceklerdir. ÖSYM’ye itiraz dilekçesi göndermiş adayların da yukarıda belirtilen süre içinde tercihlerini yapmaları gerekmektedir

2011-ÖSYS adaylarına saygıyla duyurulur.

 

                                                                                                      ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması