ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(11 Temmuz 2011)

2012 Yılı Sınav Takvimi

ÖSYM tarafından 2012 yılında yapılacak olan sınavların takvimi belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

2012 sınav takviminin belirlenmesinde öncelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) olmuştur.

Sınav güvenliğinin daha da artırılmasına yönelik Merkezimizce gerçekleştirilen maliyet artırıcı teknolojik yeniliklere rağmen, yapılan tasarruf ve telif hakları kapsamında elde edilen gelir, adaylara en iyi, en güvenli hizmeti verebilmek amacıyla kullanılacak ve 2011 yılında olduğu gibi, 2012 yılında da ÖSYM Yürütme Kurulunun 21.03.2011 tarihli ve 2011.07.03 sayılı kararı doğrultusunda, Başkanlığımızca yapılacak sınav ve yerleştirme gibi hizmetlere ilişkin adaylardan alınan ücretlerde herhangi bir artış yapılmayarak adaylara yeni maliyetler yüklenmeyecektir.    

Tüm adaylara başarı dileklerimizle kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ÖSYM 2012 Sınav Takvimi





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması