ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi


BASIN DUYURUSU
(28 Haziran 2011)

2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS):Sınavların Uygulanması

Yükseköğretime girişin 2. aşamasını oluşturan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 18-19-25-26 Haziran 2011 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilmiştir.

ÖSYM’nin kamuoyuna duyurduğu tüm sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavlarda da uygulanmıştır. İki hafta sonunda gerçekleştirilmiş olan LYS’lere 2.015.632 aday başvuruda bulunmuştur. Sınavlar için 13 farklı soru kitapçığı hazırlanmış, 13 farklı soru kitapçığında toplam 580 soru yer almıştır. Sınavlar 6.300 bina ve 92.015 salonda gerçekleştirilmiştir. 248.827 görevlinin desteğiyle gerçekleştirilen sınavlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Sınavların ana soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. 

Sınavların sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınavlara katılan adaylara teşekkür ederiz.

Sınav sonuçları en kısa zamanda kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. 

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 


LYS Soruları ve Yanıtları için tıklayınız.






SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması