ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi


BASIN DUYURUSU
(6 Haziran 2011)

2011-LYS :Başvuru Süresi İçinde Sınav Ücretini Yatıran Adayların  Başvuru İşlemlerinin Tamamlanması ve  Başvuru Yapılan LYS’lerde Değişiklik İsteği

2011 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru için sınav ücretini bankaya yatıran ancak başvurusunu yapamayan adaylar, 6 Haziran 2011 saat 16:30 - 8 Haziran 2011 saat 17:30 tarihleri arasında, Başvuru Merkezlerinden veya bireysel olarak ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile LYS başvurularını sadece Ankara’da sınava girmek kaydıyla yapabileceklerdir.

2011-LYS’ler için başvurusunu yapan ancak, LYS’lere girme isteğinde değişiklik yapmak isteyen adaylar da 6 Haziran 2011 saat 16:30 - 8 Haziran 2011saat 17:30 tarihleri arasında, Başvuru Merkezlerinden veya  bireysel olarak ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girmek istedikleri yeni LYS’ler ile ilgili başvurularını sadece Ankara’da sınava girmek kaydıyla yapabileceklerdir.

Başvuru işlemi 8 Haziran 2011 günü saat 17.30’da sona erecektir.

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile 13 Haziran 2011 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.tr internet adresinden 2011-LYS-EK’i seçerek başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı edineceklerdir

2011-LYS adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması