ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi


BASIN DUYURUSU

(23 Mart 2011)

2011-ÖSYS: YGS Soruları ve Cevaplarının Yayınlanması

27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) soru ve cevapları, 29 Mart 2011 Salı günü saat 13.00’te ÖSYM’nin http://ygs2011-sorular.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. 

2011-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2011-YGS soru ve cevapları, 27 Mart 2011 tarihinde sınav tamamlandıktan sonra sadece Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından yayınlanacaktır.

Ulusal ve yerel yazılı basın-yayın organları ise Merkezimizle yapacakları sözleşmeler çerçevesinde söz konusu sınava ait soru kitapçığı ve cevap anahtarını, sınavdan bir gün sonra (28 Mart 2011 tarihinde) olmak üzere yayınlayabileceklerdir. Bu kuruluşlara ilgili soru kitapçığı ve cevap anahtarı sınav bitiminden sonra aynı gün saat 16.00’da basılı olarak verilecektir. Yayınevleri soruların basım hakkını, 29 Mart 2011 Salı gününden itibaren Merkezimizle yapılacak sözleşme ile temin edebileceklerdir.

2011-YGS soru ve cevap anahtarını yukarıda belirtilen kurallara aykırı biçimde kullananlar veya internet sayfalarında kullanıma açanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

                                                                                  ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması