TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

TIPTA   UZMANLIK   EĞİTİMİ   GİRİŞ   SINAVINA 

                                                                                                                                                                                                  KATILMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE!

Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Akademisine Tababet Uzmanlık Tüzüğü, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü, Yükseköğretim Kanunu, ilgili yönetmelik ve protokol hükümleri çerçevesinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere alınacak adayların seçme sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 10 - 11 Nisan 2004 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

1.   Sınavın adı 2004 Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır (TUS). Sınavın birinci basamağını teşkil eden Yabancı Dil Sınavı 10 Nisan 2004 Cumartesi günü saat 09.30'da uygulanacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar ile 13 Nisan 2002, 14 Eylül 2002, 12 Nisan 2003 veya 13 Eylül 2003 tarihlerinde yapılan yabancı dil sınavlarından en az birinde başarılı olup  Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde ve tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar 11 Nisan 2004 Pazar günü saat 13:30'da yapılacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2.   2004-TUS Nisan  Dönemine başvuru süresi  16 - 27 Ocak 2004 tarihleri arasındadır. Sınava başvuru sırasında mezun olmak şarttır.

3.   Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2004-TUS Nisan Dönemi Kılavuzu'nda (TUS Kılavuzu) yer almıştır. 2004-TUS Nisan Dönemine başvuracak adaylar, 2004-TUS Nisan Dönemi Kılavuzu, Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını, 6 000 000 TL karşılığında  Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden, KKTC'de oturanlar ise "Bedrettin Demirel Caddesi, No:101, Lefkoşa/KKTC" adresindeki ÖSYM Temsilciliğinden alacaklardır. Adaylar kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 65 000 000 TL'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 27 Ocak 2004  tarihine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle  Kılavuz ve Başvurma Belgelerini Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alarak 2004-TUS Nisan Dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgelerini ücret ödemeden  ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-3615856-2 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 40 Euro yatırmaları  (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen,40 Euro karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruyorlarsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu  (Yurt dışından başvuranlar için teleks, havale kâğıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

4.   Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet  Uzmanlık  Tüzüğünün  6. maddesinin  B  bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tıpta Uzmanlık Tüzüğünün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da 2004-TUS Nisan Dönemine başvurabilirler.

5.   Bakanlar Kurulunun 05.04.1973 tarih ve 7/6229 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan Tababet Uzmanlık Tüzüğü yürürlükten kaldırıldığından Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Hastanelerindeki Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı dallarına başvuracak adayların da, TUS'ta, yabancı dil ve bilim sınavına girmeleri gerekir.     

6.   Başvurma Belgelerine T.C. Kimlik Numarası da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

7.   Başvurusu geçerli sayılan adayların Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 17 Mart 2004 tarihine kadar adayların adreslerine postalanmış olacaktır.

8.   Postadaki   gecikmelerden   Merkezimiz   sorumlu   değildir.  Sınava  Giriş  ve  Kimlik  Belgeleri  8 Nisan  2004 tarihine kadar ellerine geçmeyen adaylar Merkezimize başvurarak bu belgelerini yeniden çıkartabilirler.

9.   2004-TUS Nisan Dönemi ile ilgili danışma için 298 80 50 (ÖSYM-Ankara) numaralı telefona başvurabilirler.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması