ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

 BASIN DUYURUSU

(30.09.2006) 

2006-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Sonuçları

 

  1. 2006-ÖSYS genel yerleştirme sırasında açık kalan, kaydolmama nedeniyle boş kalan ve genel yerleştirme sonrası yeni açılan yükseköğretim programları kontenjanlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

 

  1. 2006-ÖSYS ek yerleştirmeye 160.802 aday başvurmuştur.

 

  1. 2006-ÖSYS ek yerleştirmede yerleşen aday sayıları ile boş kalan kontenjan sayıları; devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri ve açıköğretim programları ayrı olmak üzere ekteki çizelgede verilmiştir.

 

  1. 2006-ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarını adaylar 1.10.2006 günü  saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

      https://sonuc.osym.gov.tr

  1. Bir yükseköğretim programına yerleşen adayların ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgeleri yerleştirildikleri üniversitelere gönderilecektir. Örgün yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar 2-4 Ekim 2006 tarihlerinde ilgili üniversitelere başvurarak kayıt yaptırabileceklerdir. Açıköğretim programlarına yerleştirilen adaylara ise ilgili üniversite tarafından kayıt tarihleri ve kayıt yerleri daha sonra bildirilecektir.

Basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

 

                                                                                                    Saygılarımla,

                                                                                                    Prof.Dr. A.Ünal Yarımağan

                                                                                                    Başkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması