ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

2009-ÖSYS 2. Ek (AÖF) Yerleştirme: Başvurular

(09.11.2009)

 

Yükseköğretim Genel Kurulunun 20.11.2008 tarihli kararı uyarınca, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve önlisans programlarına 2. Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Adayların 2. Ek Yerleştirmede tercih yapabilmeleri için, 2009-ÖSS’de ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan  almış olması veya sınavsız geçiş haklarının bulunması gerekmektedir. 

2. Ek Yerleştirmede, daha önce yapılmış olan Merkezi Yerleştirmede ve Ek Yerleştirmede;

a)hiç bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olan adaylar ile,   

b)bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş ancak kesin kayıt yaptırmamış olan adaylar

tercih yapabileceklerdir. Yalnız sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar, Tablo-3A’da yer alan sınavsız geçiş koşullarını sağladıkları açıköğretim önlisans programlarından tercih yapabileceklerdir.

2. Ek Yerleştirme tercih işlemleri, adaylar tarafından http://www.osym.gov.tr internet adresinden 11-16 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılabilecektir. 

Kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması