ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(19.10.2006)

 

2006-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına 2.Ek Yerleştirme Sonuçları

 

1. 2006-ÖSYS genel ve ek yerleştirme sırasında açık kalan ve kaydolmama nedeniyle boş kalan yükseköğretim programları kontenjanlarına 2.ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

 

2. 2006-ÖSYS 2.ek yerleştirmeye 76.140 aday başvurmuştur.

 

3. 2006-ÖSYS 2.ek yerleştirmede yerleşen aday sayıları ile boş kalan kontenjan sayıları; devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri ve açıköğretim programları ayrı olmak üzere ekteki çizelgede  verilmiştir.

 

4. 2006-ÖSYS 2.ek yerleştirme sonuçlarını adaylar 20.10.2006 günü saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

https://sonuc.osym.gov.tr

 

5. Bir yükseköğretim programına yerleşen adayların ÖSYS 2.Ek Yerleştirme Sonuç Belgeleri yerleştirildikleri üniversitelere gönderilecektir. Örgün yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar 26-31 Ekim 2006 tarihlerinde ilgili üniversitelere başvurarak kayıt yaptırabileceklerdir. Açıköğretim programlarına yerleştirilen adaylara ise ilgili üniversite tarafından kayıt tarihleri ve kayıt yerleri daha sonra bildirilecektir.

 

Basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla;

Prof. Dr. A. Ünal Yarımağan

Başkan





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması