04.08.2004 Tarihli STS Basın Duyurusu

T.C.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ

 

 

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ UYARINCA YAPILACAK OLAN SEVİYE TESPİT SINAVINA (STS) GİRMEK

İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE

 

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 6.5.1997 tarih ve 97.15.1166 sayılı toplantısında alınan karar ile kabul edilen "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği" uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS); Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

1)

Seviye Tespit Sınavı (STS)'na; Yurtdışında lisans düzeyinde eğitim görmüş ve Türkiye'de diplomalarına denklik belgesi almak isteyen adaylar başvurabilir.

2)

2004-Seviye Tespit Sınavı (STS)’de sınav yapılacak alanlar;

a)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sınav yapılacak alanlar; Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Biyoloji, Biyoteknoloji, Diş Hekimliği, Endüstriyel Elektronik, Felsefe, Fizik , Hukuk, İç Mimarlık, İletişim , İktisat, Kamu Yönetimi, Kimya , Kimya Öğretmenliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Tarih, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Türkçe / Türk Dili ve Edebiyatı, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği, Diğer ...

b)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav yapılacak alanlar;Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Elektrik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Mimarlık, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Tekstil Mühendisliği, Tıp, Uçak (Havacılık) Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Diğer...

3)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınavlar için 2004-STS’ye girmek isteyenler, Aday Bilgi Kontrol Formu ve kılavuzları 9 Ağustos - 20 Ağustos 2004 tarihleri arasında ÖSYM Ankara Bürosundan (Karyağdı Sokak No: 28, Aşağıayrancı/Ankara) temin edebileceklerdir.

4)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınavlar için sınavın I.Aşaması 18 Eylül 2004 Cumartesi, II.Aşaması 19 Eylül 2004 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır.

5)

2004-STS'ye girebilmek için;

a)

Adayın sınava girebileceğine dair Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı yazısı ( Bu yazıda adayların hangi alanda sınava girecekleri belirtilmiş olacaktır. Ancak girecekleri alan konusunda karar verilemeyen adaylar sınava girecekleri alanı kendileri belirleyeceklerdir.) ,

b)

Sınav Ücreti olan 150 000 000 TL'nin T.Vakıflar Bankası Ankara Şubesi 2004873 numaralı hesabına yatırılması,

c)

Aday Bilgi Kontrol Formu ile 150 000 000 TL'lik Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 20 Ağustos 2004 tarihine kadar ÖSYM'ye veya Karyağdı Sokak No:28 Aşağıayrancı adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna elden veya iadeli taahhütlü olarak gönderilmesi gerekir.
           Saygılarımla,
Prof.Dr. M.Savaş KÜÇÜKYAVUZ
              Başkan

 




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması