ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

   6 Haziran 2005

19 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavının (ÖSS) soru ve cevapları aynı gün saat 16:00’da http://www.osym.gov.tr adresli internet sayfamızda açıklanacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi basın ve yayın kuruluşlarımızdan ücret talep edilmeyecek ve sözleşme yapılmayacaktır.

Sitemizde yer alacak olan 2005-ÖSS’ye ilişkin test soru ve cevaplarını içeren fikir ürünleri, Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunacaktır. İnternet sitesinde yer alacak 2005-ÖSS test soru ve cevapları;

1.      Ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece sınavın yapıldığı 19 Haziran 2005 günü saat 16.00’dan itibaren,

2.      Ulusal ve yerel basın organlarında da sadece 20 Haziran 2005 günü

bir defaya mahsus olmak üzere kullanılabilir ve yayınlanabilir.

Diğer kullanıcılar ise 2005-ÖSS test soru ve cevaplarını ancak kişisel faydalanmaları için kullanabilir, ticari amaçla kullanamaz, çoğaltamaz ve dağıtamaz.

Sitemizde yayınlanacak olan 2005-ÖSS test soru ve cevaplarını yukarıda belirtilen kurallara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal takibat yapılacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

 Saygılarımla,

 Prof.Dr. Ünal YARIMAĞAN
 Başkan


                   






SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması