YLSY: Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme

DUYURU
(15 Temmuz 2015)

2015 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY): Adaylardan Tercih Alınması

2015 yılında 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacaktır.

Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercihlerini 21-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. 2015-YLSY Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır.

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru/seçme ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar 15,00 TL olan başvuru ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklardır. Başvuru ücreti ödeme işlemleri 29 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu ücreti yatırmayan adayların tercihleri işleme alınmayacaktır.

2015-YLSY Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2015-YLSY Kılavuzu
Tablo-2 Tercih Tablosu





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması