KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

DUYURU
 (26 Haziran 2014)

                                                                        2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans ve 2014 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans): Başvurular

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 27 Eylül 2014 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül 2014 tarihinde, 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dâhil), 8-24 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans)  katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir. 

Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır.  Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün değildir.  

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular  24 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri önemle hatırlatılır.   

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması