BASIN DUYURUSU: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (23.03.2014)

BASIN DUYURUSU 
(23  Mart 2014)

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI  

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının birinci aşaması olan  Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014 YGS) 174 Sınav merkezinde, 6.475 binada 106.312 salonda  bugün saat 10:00’da başlamış ve herhangi bir sorun olmadan tüm ülkemizde huzur içerisinde tamamlanmıştır. Sınavda toplam 309.237 personel büyük bir özveri ile görev yapmıştır.

Ülkemizin geleceği olan 2.007.685 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi  dakika dakika yürütülmüş, sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır.  

 Sınav sonrasında da aynı titizlikle sınav evrakının değerlendirilmesi ve aylarca çalışan ve emek veren gençlerimizin emeklerinin karşılığını almasını temin etmek üzere her türlü çalışma planlanmış ve gerekli koordinasyon sağlanmıştır. 

Sınavın sorunsuz olarak gerçekleştirilmesine destek veren başta tüm ÖSYM çalışanlarımız,  Sınav Günü Masası görevlileri, ÖSYM Temsilcilerimiz, Sınav Koordinatörlerimiz, Bina Sınav Sorumlularımız ve Yöneticilerimiz, Emniyet görevlileri olmak üzere tüm sınav görevlilerine ve sınav tedbirlerine destek veren diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz. 

Adaylarımıza ve velilerimize geçmiş olsun dileklerimizle huzur içerisinde 2014-LYS'lere hazırlanmalarını tavsiye ederiz.

Kamuoyuna ve adaylara duyurulur. 

 ÖSYM BAŞKANLIĞI 




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması