ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(10 Temmuz 2013)

2013-2014 Öğretim Yılı Yükseköğretim Programlarına Kayıt Tarihleri ve Üniversitelerin Kayıt Adresi Bilgilerinin ÖSYM Sistemine Kaydedilmesi

8 Temmuz 2013 tarihinde başlayan 2013-ÖSYS tercih işlemleri 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir. Bugüne kadar toplam 107.500 aday tercih işlemlerini gerçekleştirmiştir.  Tercih süresi tamamlandıktan sonra en kısa sürede yerleştirme sonuçları kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasında sonra belirtilen tarihlerde adaylar yerleştirildikleri Üniversitelere kayıtlarını yaptıracaklardır.

2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının ÖSYM tarafından kısa sürede açıklanması nedeniyle 12-20 Ağustos 2013 olarak belirlenen 2013-2014 Öğretim Yılı Yükseköğretim Programlarına Kayıt Tarihleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun kararıyla 2-6 Eylül 2013 olarak yeniden belirlenmiştir.   

2013-ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyla kayıt tarihi ve kayıt adreslerine, 2013-ÖSYS sonuç açıklama ekranında yer verilecektir. Bu amaçla Üniversiteler, kayıt tarihlerini, kayıt işlemlerinin yapılacağı yerler ile açık adreslerini, daha önce kendilerine bildirilenkılavuz işlemlerinde kullanılan internet adresinden mevcut “Kullanıcı Adı” ve “Şifre”lerini kullanarak, 11-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda Merkezimize bildireceklerdir.

 Adaylara, ilgililere ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması