ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU
(20 Mart 2013)

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS):
Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

24 Mart 2013 tarihinde yapılacak 2013-Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri 24 Mart 2013 Pazar günü saat 07.00 - 10.15 arası açık tutulacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan 2013-YGS adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2013-ÖSYS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus cüzdanı talep eden aday ile MERNİS Veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde ilgiliye nüfus cüzdanı tanzim edilecektir. ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminden alınan belge dökümü ile ilgilinin ehliyet, pasaport, uluslararası aile cüzdanı ve memur kimlik kartı gibi belgelerden birisini ibraz etmesi halinde ibraz edilen belge fotokopisi sistemden alınan Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek dosyasında saklanacaktır. Adayın yanında, üzerinde T.C. Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmî onay olan özel bir kimlik belgesinin ve 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.

2013-YGS adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

24 Mart 2013 Tarihinde Saat 07.00-10.15 Arasında Açık Tutulacak Nüfus Müdürlükleri





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması