BASIN AÇIKLAMASI: Medyada Yer Alan Haber (05 Ocak 2013)

BASIN AÇIKLAMASI
(05 Ocak 2013)

Medyada Yer Alan Haber

 

 

Bugün Ulusal bir gazetede “Üniversite sorularını TÜBİTAK hazırlayacak” başlığıyla verilen yanlış haber üzerine bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği üzere 6114 sayılı yasanın 3.maddesi ile yüksek öğretime geçecek öğrencilerin ölçme, seçme ve yerleştirme işlerinin yapılması yetki ve sorumluluğunu Merkezimize vermiştir. Merkezimizde Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı da aynı yasa kapsamında kurulmuştur. Üniversite giriş sistemi ÖSYS’de dahil Merkezimizin yaptığı tüm sınavların sorularının hazırlanması işi bu Daire Başkanlığının eliyle yürütülmektedir. Bu görev kapsamında 2012 yılında ülkemizin çeşitli bölgelerinde binlerce öğretim üyesinin katılımıyla çok sayıda soru hazırlama çalıştayı düzenlenmiş ve binlerce soru elde edilmiştir. Önümüzdeki yıllarda tüm sınavlarını elektronik ortamda yapmayı planlayan kurumumuz, bu amacı doğrultusunda da üniversitelerimizin öğretim üyeleriyle soru hazırlama çalıştaylarına devam edecektir. Haberde konu edilen soru hazırlama işi Merkezimiz tarafından bir “yük” olarak görülmemekte bilakis yasal sorumluluk olarak kabul edilmektedir.

Soruların TÜBİTAK tarafından hazırlanacağına ilişkin olarak herhangi bir karar, kurumumuza ulaşmış bilgi veya belge bulunmamaktadır. ÖSYM bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hak ve adalet ölçüsüne göre sınav yapmaya ve mevzuat kapsamında en etkin şekilde ölçme işlevini sağlayacak sınavları oluşturmaya ve geliştirmeye devam edecektir.  

Bu türden kamuoyunu yanıltıcı haberlerin gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını bir kez daha hatırlatır, kamuoyunun sadece ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara itibar etmelerini önemle duyururuz.

 

                                                                                                                                       ÖSYM BAŞKANLIĞI

 




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması