KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

BASIN AÇIKLAMASI
(24 Aralık 2012)

Dün (23 Aralık 2012) bazı yayın kuruluşlarında “Matematik mezunu odyolog olarak atandı” başlığı altında yapılan yayınlar üzerine bu açıklamanın yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Haberde adı geçen aday, Dicle Üniversitesi, Matematik Bölümü mezunudur. Söz konusu aday, 2012/2 KPSS tercih işlemlerinde Odyolog kadrosunu bizzat tercih etmiştir. Bilindiği üzere ÖSYM tercih alımlarında alan kontrolü yapmaktadır. Ancak Odyolog kadrosu ve buna benzer bazı kadrolar için özel durum söz konusudur ve bu özel duruma ilişkin açıklamada KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu’nun hemen kapağında kırmızı renkle verilmiş olan ADAYLARIN DİKKATİNE başlığı altında2001, 3001 ve 4001 Nitelik Kodlarından tercih yapacak adayların, özellikle AŞÇI, KALORİFERCİ, MUHASEBECİ ve ODYOLOG kadro veya pozisyonları için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yerleştirmeniz yapılsa dahi söz konusu kadro veya pozisyonlar için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımadığınız takdirde atamanızın yapılmayacağını ve puan olarak sizden sonra gelen ve diğer atama şartlarını taşıyan adayları mağdur edeceğinizi unutmayınız. Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir” uyarısı yapılmaktadır. Ayrıca  Odyolog kadrosu için özel şartlar;  Kılavuzun 11. Sayfasında 2.Başvurma Özel Koşulları başlığı altında 2.11. Odyolog “1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ek 13’üncü maddesine göre Odyolog kadrolarını tercih edecek adayların odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapmış olmaları gerekmektedir” şeklinde belirtilmiştir. Yine anılan kılavuzda “Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın yada yapılmasın, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2012-KPSS puanı ile tercih yapamazlar” ifadesi de adaylara tercih işlemlerinden önce duyurulmuştur. Bu açıklamalar ışığında, adayın puan sıralamasına göre yerleştiği bu kadroya atanması mümkün olmamıştır. Haberin ÖSYM tarafından yapılan bir hataymış gibi sunulması; Kurumumuzdan konu ile ilgili bilgi alınmadan ve sadece adayın beyanı üzerine yapılmış olması basın etiği ile bağdaşmamaktadır.

 

Kamuoyuna duyurulur. 

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması