TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(19 Aralık 2012)

2010-TUS Sonbahar Dönemi: İlgili Adaylardan Tercih Alınması

Ankara 15. İdare Mahkemesince verilen ve Danıştay 8. Dairesince onanan 2010 TUS Sonbahar Dönemi sınavına ait karar sonrası Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun ortak talebi doğrultusunda , 2010-TUS Sonbahar Dönemi Sınavına yönelik tercih hakkı olup tercih yapmayan adaylar ile yeniden yapılan değerlendirme sonucu tercih hakkı kazanan adaylardan tercih alınacaktır.

Bu adaylardan tercih alınma işlemleri 19 Aralık 2012 tarihinde saat 18.00’de başlayacak ve 22 Aralık 2012 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Bu adaylardan alınan tercihler ve 2010-TUS Sonbahar Dönemi genel yerleştirme için alınan tercihler birlikte değerlendirilerek 2010-TUS Sonbahar Dönemi kontenjanlarına göre yerleştirme işlemi yapılacaktır. Yapılacak yerleştirme, 2010-TUS Sonbahar Dönemine ilişkin daha önce yapılmış yerleştirme sonuçlarına göre bir uzmanlık dalına yerleşen adayları etkilemeyecektir. Bu uygulama Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun ortak kararı ve talebi gereğince yapılmaktadır.

2010-TUS Sonbahar Dönemi sınavına giren bütün adaylar, soru iptali sonrası yeniden yapılan değerlendirme işlemi sonuçları ve yeniden tercih bildiriminde bulunup bulunamayacakları bilgilerini https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1281 İnternet adresinden öğrenebilirler.

İlgili adaylara duyurulur.



ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması