TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

BASIN DUYURUSU
(26 Temmuz 2012)

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile
2012-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) Sonbahar Dönemi:
Başvurular 

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavı, 9 Eylül 2012 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacaktır.

Sınavlara başvurular, 30 Temmuz - 8 Ağustos 2012 tarihleri arasında olacaktır.

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden duyurulacaktır. Sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.

Bu sınavlara başvurma, sınavların uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2012-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, Kılavuzlar ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Sınavlar ile ilgili ayrıntılı bilgi ilgili sınav kılavuzunda verilmektedir. Sınavlara başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması