TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(18 Mayıs 2012)

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2012-TUS) İlkbahar Dönemi :
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

22 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-TUS İlkbahar Dönemi Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları 18 Mayıs 2012 günü saat 17:30’dan itibaren ÖSYM'ninhttps://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonuçları ile sınav sonrası sorulara itirazlar sonucunda sorular ilgili Bilim Heyetleri tarafından incelenmiş ve Bilim Heyetlerinin görüşleri doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2012-TUS İlkbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi-1’nin (TTBT-1) temel soru kitapçığında yer alan 76. sorunun doğru cevap seçeneğinin c seçeneği olduğuna ve bu testte yer alan 47., 69. ve 73. soru ile Klinik Tıp Bilimleri Testinin (KTBT) temel soru kitapçığında yer alan 45., 50. ve 109. sorunun iptal edilmesine ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012-TUS İlkbahar Dönemi Sonuçları
2012-TUS İlkbahar Dönemi Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması