2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS): Başvurular (17.02.2012)

BASIN DUYURUSU

 (17 Şubat 2012)

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS): Başvurular

03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Merkezimiz tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.

ÖMSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır.  Sınava girmesi gereken bu adaylariçin başvuru süresi 20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2012 tarihinde sona erecektir.


Kuraya;
ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.


Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖMSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır.

2012-ÖMSS Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  İnternet adresinden yayımlanmıştır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2012-ÖMSS Kılavuzunda yer almaktadır.  ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.


Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012-ÖMSS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması