ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(10 Ocak 2012)

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS):

Başvuru İşlemlerinin Tamamlanması

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri 13 Ocak 2012 tarihinde sona erecektir.

2012-ÖSYS’ye, 10.01.2012 günü saat 10.30’a kadar toplam 830.000 aday başvuru yapmıştır. Yaklaşık 700.000 ÖSYS adayının ise başvurunun son günleri içinde başvuru yapması beklenmektedir.                

Bu nedenle;başvurusunu bir Başvuru Merkezinden yapacak adayların, başvuruların son günü olan 13 Ocak 2012 tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak bu tarihten önce başvurularını tamamlamaları yararlarına olacaktır.

2010 veya 2011-ÖSYS’ye bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile yapabileceklerdir.  

1 Nisan 2012 tarihinde yapılacak YGS için, başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresi uzatılmayacaktır.

2012-ÖSYS adaylarına önemle duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması