BASIN AÇIKLAMASI (23.08.2011)

BASIN AÇIKLAMASI

(23 Ağustos 2011)

Bugün Vatan Gazetesi’nde çıkan bir haberde,  bir adayın 473 olan dil puanı ile tercihlerini yaptığı, ancak hiçbir tercihine yerleşemediği, ilgilinin Aday İşlemleri Sistemi sayfasına girdiğinde de dil puanının silinmiş olduğu iddia edilmektedir.

Başkanlığımız tarafından yapılan incelemede önemli bir husus tespit edilmiştir;

Söz konusu aday YABANCI DİL SINAVINA GİRME TALEBİNDE BİLE BULUNMAMIŞTIR. Dolayısı ile adayın girmediği bir sınavın puanının olması mümkün değildir, olmayan bir puanının da silinmesi mümkün değildir.

Aşağıdaki eklerde adaya ilişkin sınav başvuru ve sonuç bilgileri yer almaktadır. Bu belgelerde, adayın LYS-1 Matematik testinde sadece 9 soruyu işaretlediği görülecektir. Buradan da anlaşılacağı gibi adayın kamuoyuna sunduğu belge Merkezimiz Aday İşlemleri Sisteminden alınmış orijinal sonuç belgesi değildir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 ÖSYM  BAŞKANLIĞI

-          Adayın Sınav Başvuru bilgileri

-          Adayın Geçerli Sonuç Bilgileri

-          Adayın LYS-1 Matematik testine ait cevap kağıdı görüntüsü

-          Orijinal Olmayan Sonuç Belgesi




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması