ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

BASIN DUYURUSU

(28 Nisan 2011)

2011-LYS : Başvurular

27 Mart 2011 tarihinde yapılan 2011-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden açıklanmıştır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYS’lere girme hakkı kazananadayların, 29 Nisan-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir.

LYS’ler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS’ler de dahil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adayların başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyeceklerdir.

LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler.  (Önerilen 2 LYS’ye katılmalarıdır.)

LYS başvuruları ile ilgili banka ve ücret bilgileri ÖSYS Kılavuzunun arka kapağında bulunmaktadır. LYS başvuruları için adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

       1) Hangi LYS’lere girmek istediklerine karar vermek

       2) LYS ücretlerini ÖSYS Kılavuzunun arka kapağındaki bankalardan birine yatırmak

       3) Hangi ilde sınava girmek istediklerine karar vermek

       4) İnternet veya bir Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak

LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS’lerin hepsine aynı merkezde gireceklerdir.

Bunun için her adaydan 2 sınav merkezi tercihi alınacaktır. Başvuru işleminden önce bankaya ücretin yatırılmış olması gerekir. Başvuru işlemleri sırasında aday hangi LYS’lere gireceğini ve girmek istediği sınav merkezi tercihlerini bildirecektir. Adayların hangi LYS’lere gireceklerine kesin karar verdikten sonra ve süresinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, “Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerektiği konularında önemle uyarılmaktadır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvurularını bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK), Üniversitelerin Teknoloji Fakültelerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre (MF-4 puanı) öğrenci alınması ile ilgili bir duyurusu bulunmaktadır. Duyuruya aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir. 

2011-LYS adaylarına duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) Duyurusu





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması