2011-YGS : Sınava Getirilecek Belgeler (25.03.2011)

BASIN DUYURUSU

(25 Mart 2011)

2011-YGS : Sınava Getirilecek Belgeler

                                                                                                                  

27 Mart 2011 tarihinde yapılacak 2011-Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak adayların, sınava gelirken getirmeleri gereken belgelerle ilgili olarak basın-yayın organlarında çeşitli yorumlar yapılarak adaylarda tereddüt oluşturulmaktadır.

Adayların sınava gelirken getirmeleri gereken belgeler, sınav kılavuzunda, gazete ilanlarında ve ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden yayımlanan duyurularda defalarca belirtilmiştir. 

Adaylar sınava; SINAVA GİRİŞ BELGESİ ve NÜFUS CÜZDANI veya PASAPORTLARI ile kabul edilecektir. Bunların dışında bir belge kesinlikle kabul edilmeyecektir. Kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

YGS adaylarının kimlik belgesi nedeniyle bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları amacıyla, sınava ilişkin yapılan yorumlara itibar etmeyerek sadece ÖSYM tarafından yapılan resmi duyurularda belirtilenlere uygun hareket etmeleri yararlarına olacaktır.

2011-YGS adaylarına duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması